Iedereen voelt zich weleens verdrietig, heeft last van stemmingswisselingen of gaat het liefst heel de dag in bed liggen. Iedereen heeft dus wel eens een dip. Meestal gaat die dip na een dag, paar dagen of week weer over. Heel fijn, en de dip is snel weer vergeten.

Wat als deze gevoelens langer aanhouden dan twee of drie weken? Als je de dingen, die normaal leuk en gezellig waren, niet meer leuk en gezellig vindt?

Het is niet dat je niet wilt… Je begint de dag met een peptalk tegen jezelf: Vandaag gaan we er een mooie leuke dag van maken, of vandaag gaan we gewoon kijken wat er gebeurt en genieten van het moment. Maar het lukt gewoon niet… Er ligt een grijze deken over je heen.

Dan kan er sprake zijn van een depressie.

 

Dat het je niet lukt om te genieten van het leven, brengt ook een soort van schaamte met zich mee. Schaamte dat je met een depressie niet goed genoeg bent, dat je faalt als mens. Heb je onderstaande vragen/gedachten weleens gehad:

  • Hoe komt het dat ik dit niet kan oplossen?
  • Ik word niet eens blij van het samenzijn met mijn dierbaren… hoezo?
  • Ik heb toch alles in mijn leven, waarom ben ik dan niet blij?
  • Ik kan dit sombere gevoel niet stoppen, waarom?
  • Hoe ziet mijn toekomst eruit als ik altijd maar zo somber ben?
  • Ik wil dit niet meer!

In de therapie die ik aanbied, speelt een professionele en liefdevolle aanpak een grote rol. Je krijgt de begeleiding van een deskundig therapeut maar ik zal je benaderen als een vriendin.

Heb je het vertrouwen dat je depressie weer overgaat in de toekomst of heb je dit vertrouwen niet en spookt de dood ook wel eens door je hoofd.. Je bent altijd welkom hier!

 

We gaan aandacht besteden aan de oorzaak van de depressie, de eventuele verwerking daarvan, wat de depressie op dit moment draaglijker kan maken en hoe je uiteindelijk de depressie vaarwel kan zeggen.

 

Spreekt deze manier van therapie je aan? Maak dan een afspraak via de agenda of neem contact met mij op. Ik beantwoord je vragen graag.

Danique Franssen

Agenda