Zijn er wachttijden?

Er zijn geen wachttijden. Je kunt een afspraak maken via de afsprakentool rechts in dit scherm. Wanneer je te lang moet wachten, stuur me dan een mail of vul het vragenformulier in. Dan kijken we samen of/hoe we het proces kunnen versnellen.

Wat kan ik verwachten tijdens een eerste gesprek?

Het eerste gesprek is vooral elkaar leren kennen. Ik zal je vragen wat je bij mij heeft gebracht. Op welke vragen je graag antwoord wilt krijgen of welke problemen je graag op wilt lossen. Kortom: het in kaart brengen van de situatie.

Hoeveel gesprekken heb ik nodig?

Dat bepaal jij helemaal zelf.

Soms heb je genoeg aan 1 gesprek. Dan is het doen van je verhaal voldoende om meer rust te ervaren. Soms zijn 3 tot 4 gesprekken nodig om inzichten op te doen m.b.t. het blootleggen van bepaalde patronen. En soms heb je 6 tot 8 gesprekken nodig om echte gedragsverandering te ervaren.

Er zijn ook mensen die het fijn vinden om “scherpte” gesprekken te hebben. Deze gesprekken vinden een paar keer per jaar plaats. Niet omdat je vastloopt maar om dingen te kunnen bekijken vanuit een ander perspectief. Wat leidt tot betere oplossingen.

Wanneer heb ik therapie nodig?

Wanneer vragen of problemen te ingewikkeld zijn om zelf of met je directe omgeving op te lossen. Deze vragen of problemen voelen dan als last.

Zie ook de homepagina.

Wat als de klik er niet is?

De basis van het voeren van een goed gesprek is vertrouwen en veiligheid. Je moet het gevoel hebben dat je alles tegen mij kunt zeggen en dat je jezelf kunt zijn. Maar je moet ook het gevoel hebben dat ik er alles aan zal doen om jou verder te helpen waar ik kan.

Wanneer je dat gevoel niet hebt, hoop ik dat je dat tegen me zegt. Daar leer ik van.

En natuurlijk ben je vrij om aan te geven dat je de therapie stop wilt zetten. Therapie zonder vertrouwen heeft geen enkele zin.

Ik kom niet uit de buurt, maar je therapie spreekt me wel aan. Wat nu?

Wanneer je niet uit de buurt komt, kunnen we de therapie via Skype of Face-Time laten plaatsvinden (online therapie). Maak een afspraak via de afsprakentool rechts in dit scherm en stuur me gelijk een mailtje met je verzoek om te skypen of face-timen.

Krijg ik kwalitatief goede therapie, aangezien je je studie nog niet hebt afgerond?

Ik volg een HBO studie psychosociaal counselor en zit in mijn 3e (laatste) jaar. De ervaring leert dat ik door deze studie, maar vooral door eigen ervaring mensen goed kan begeleiden in de weg naar oplossingen, antwoorden en gedragsverandering. Kortom: om weer een fijn leven te leiden.

Ik ben niet zo’n prater, wat nu?

Sommige mensen moeten praten over wat hun dwarszit. Veel praten.

Anderen hebben helemaal niks met ‘praten over je problemen’ en zijn echte ‘doeners’. Behoor jij tot deze groep? Ook voor jou zijn er manieren om je emoties, vragen en problemen een plaats te geven. Denk aan lichaamsgericht werk, ademwerk, opstellingen, tekenen, kleuren, schilderen, wandelen, sporten, boksen,  meditatie of tuinieren.

In je intakegesprek met mij kijken we samen naar wat werkt voor jou. Ik kan je indien gewenst doorverwijzen naar (hele lieve) deskundige mensen.

Ik ben spiritueel aangelegd, heb je daar ervaring mee?

Alle stromingen, geloven en leefstijlen worden met open armen ontvangen. Zelf heb ik geruime ervaring met spiritualiteit door o.a. workshops ademwerk, ayahuasca, energetisch werk, bioresonantie yoga en meditatie. Het helpt mij om beter bij mijn onderbewuste te komen. Soms is dat net de laatste (benodigde) stap om toto een compleet beeld te komen.

Wanneer we tijdens de gesprekken merken dat genoemde werkvormen wenselijk zijn, dan gaan we dat regelen.

Danique Franssen

Agenda