Wie is Danique Franssen (Therapie Nuenen)?

 

Mijn naam is Danique Nishanti Franssen, geboren in 1985 te Kalutara (Sri Lanka).  Toen ik vier weken oud was kwam ik in Nederland (Eindhoven) te wonen en ben daar opgegroeid. Sinds 4 jaar woon ik met veel plezier in Nuenen..

 

Als klein kind viel ik al op door mijn observerende blik en mijn luisterend oor. Dat werd toen nog “verlegen, nieuwsgierig en stil” genoemd;-) Ik vond het heerlijk om naar mensen te kijken en te bedenken waarom zij de dingen deden die zij deden.

Mede door een interessante start (adoptie) en een jeugd waarin ik veel levenservaring heb opgedaan, heb ik me veel bezig gehouden met zelfreflectie (waarom doe ik de dingen die ik doe) en psychologie. Ik ben zelf in therapie gegaan, ben een studie counseling en vele cursussen gaan volgen en geef nu zelf therapie aan mensen die de noodzaak voelen om met zichzelf aan de slag te gaan.

Het spreekt voor zich dat mijn studie mij de kennis en vaardigheden geeft om jou deskundig te begeleiden in je proces. Echter, mijn levenservaring is hetgeen wat mij onderscheidend maakt. Ik ken angst, verdriet, rouw en pijn. Ik ken zelfs leegte en eenzaamheid. Ik besef dat dit emoties zijn die je liever wilt onderdrukken, je liever niet in therapie gaat omdat het misschien wel een beerput openhaalt.

Maar ik heb ook de ervaring dat wanneer je de negatieve emoties onderdrukt, je ook de mooie emoties als vreugde, creativiteit en liefde de rug toekeert. Dat was de reden voor mij om de sprong te wagen. Ik wilde mijn hoogtepunten tot in mijn tenen kunnen voelen en wist dat ik daarvoor eerst mijn dieptepunten volledig moest doorleven.

  • Vertrouwen, eerlijkheid en een beetje liefde is daarvoor nodig vanuit mij.
  • De wil om te investeren in jezelf, vertrouwen en openheid is daarvoor nodig vanuit jou.

Spreekt bovenstaande je aan? Maak dan een afspraak via de agenda of neem contact met mij op. Ik beantwoord je vragen graag.

Wil je meer over mij weten, lees dan mijn blogs. Daarin schrijf ik over de bijzondere dingen die ik meegemaakt heb of meemaak tijdens mijn eigen therapiesessies, ayahuascareizen en opstellingen.

Danique Franssen

Agenda